zondag, 17. december 2006 - 19:04

Politie betrapt 22 beschonken bestuurders

Sittard-Geleen

Bij alcoholcontroles op diverse plaatsen in Zuid-Limburg heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag 22 bestuurders betrapt op het gebruik van alcohol achter het stuur. In totaal werden in Maastricht, Heerlen, Sittard-Geleen en Kerkrade 1748 blaastesten afgenomen. Een bestuurster die werd aangehouden had nog geen rijbewijs, maar volgde nog rijlessen. Een andere bestuurder vestigde een record door maar liefst zeven keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben.

De controles werden gehouden tussen zaterdagavond 21.00 uur en zondagochtend 04.00 uur. Bij de alcoholcontrole op de Prins Bisschopssingel in Maastricht hield de politie een 24-jarige inwoner van die stad aan nadat hij de agent die hem wilde controleren een kaakslag had gegeven. Enkele straten verderop werd een stomdronken fietser opgepakt die door wou rijden nadat hij schade had toegebracht aan een geparkeerde auto.

In Sittard tenslotte werd een 20-jarige vrouw achter het stuur vandaan gehaald die geen rijbewijs bleek te hebben, maar wel rijlessen volgde. Ze reed haar moeder naar huis die teveel op had. De jonge bestuurster negeerde ettelijke stoptekens van de politie en ging pas aan de kant toen de zwaailichten en de sirene werden aangezet.
De ‘recordhouder’ van zaterdagavond is een 33-jarige automobilist uit Sittard. Hij werd tot stoppen gedwongen omdat hij zich slingerend een weg door de binnenstad baande. Tijdens de ademanalyse bleek hij maar liefst zeven keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol op te hebben.

De bestuurders die te diep in het glaasje hadden gekeken kregen straffen opgelegd die varieerden van enkele uren ontzegging van de rijbevoegdheid tot intrekking van hun rijbewijs.
Provincie:
Tag(s):