zaterdag, 9. september 2006 - 16:36

Politie bevrijdt bij toeval gegijzelde man

Papendrecht

Afgelopen donderdag is een 39-jarige man korte tijd ontvoerd geweest. Het 39-jarige slachtoffer ging donderdagavond omstreeks 21.00 uur een stukje lopen en liep vervolgens over het parkeerterrein van de C1000 in Papendrecht. Hier werd hij aangesproken door een of twee mannen; de man kreeg vervolgens een klap op zijn hoofd en werd in een bestelbus getrokken.

Kort daarna zien oplettende agenten de bestelbus over de Jan Steenlaan rijden uit de richting van de Burgemeester Keijzerweg. De bestelbus valt op omdat de verlichting aan de voorzijde van de bestelbus is gedoofd. Toen de politie het blauwe Mercedes bestelbus van het type Vito aan de kant wilde zetten, ging de bestuurder er met hoge snelheid vandoor.

Op de schooldwarsstraat stapt de bestuurder uit het bestelbusje, welke uiteindelijk tegen de dijk tot stilstand komt. Achterin de bestelbus blijken zich drie mannen te bevinden, waaronder het slachtoffer. Twee mannen, een 33-jarige Engelsman en een 44-jarige man uit Alkmaar, worden aangehouden. Een man weet te ontsnappen. De politie is nog op zoek naar hem.

De politie is op zoek naar getuigen van deze vrijheidsberoving. Mogelijk zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Men kan dan vragen naar de Recherche in Gorinchem.
Provincie:
Tag(s):