vrijdag, 29. september 2006 - 11:38

Politie bewaakt voorman pedopartij

Leiden

Het huis van Marthijn Uittenbogaard, voorzitter van de ‘pedopartij’, Partij voor Naastenliefde Vrijheid en Diversiteit (PNVD), wordt sinds donderdagmiddag door de politie bewaakt. Aanleiding is een op woensdag geplaatst artikel in een Leids huis-aan-huisblad dat wordt geïllustreerd met twee foto’s.

Op één van de foto’s is het adres van de voorzitter af te lezen. De pamfletten werden vorige week dinsdag in de wijk verspreid door ’sympathisanten’ van het extreemrechtse Voorpost Nederland. Met deze pamfletactie wil Voorpost Nederland pedofielen uit de wijk weren.

Een woordvoerderster van de politie Hollands-midden laat vrijdag weten dat de politiebus inmiddels voor de woning van Uittenbogaard is vertrokken. De politie heeft gekozen om op een andere wijze toe te zien op de veilig van Uittenbogaard, maar ook die van de naaste buren, aldus de voorlichtster.

Na het verschijnen van de posters zijn bij de voorzitter afgelopen week twee ramen ingegooid en is hij bedreigd. Hiervan heeft Uittenbogaard aangifte gedaan bij de politie.
Provincie:
Tag(s):