vrijdag, 3. november 2006 - 20:38

Politie daagt journalist uit

Dick van Gooswilligen, directeur Communicatie Politie Hollands Midden, heeft journalist Arno Meijer van 'De Alphenaar' uitgedaagd om vrijdagavond in het VARA Tv-programma 'De leugen regeert' het debat aan te gaan over de ethische grenzen van de journalistiek.

Aanleiding vormt een in scène gezette foto die afgelopen week in dit huis-aan huis-blad in Alphen aan den Rijn verscheen. Op deze foto - met daarboven de kop: De politie is je beste vriend.... - is een 'politieagent' te zien met een balk voor zijn ogen die zogenaamd een portemonnee steelt. De foto fungeerde als illustratie bij een artikel over een medewerker van Politie Hollands Midden die wegens ernstig plichtsverzuim is ontslagen.

Volgens Politie Hollands Midden is dit het zoveelste voorbeeld dat, onder het mom van 'humor-moet-kunnen', de politie wordt beledigd. "Als iemand op straat dat doet, dan accepteren we dat ook niet. Dat geldt dus ook voor deze publicatie die we niet over onze kant laten gaan.

De media hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid een bijdrage te leveren aan de veiligheid. Kritiek mag, maar wel binnen de grenzen van de ethiek. Wij kunnen ons werk alleen doen als de burger vertrouwen in ons heeft. Met deze foto wordt het tegenovergestelde bereikt. Hier regeert de leugen", aldus Van Gooswilligen. "De tijd dat de politie met zich laat dollen door zich maar alles te laten welgevallen ligt achter ons. Dit pikken we niet langer."
Provincie:
Tag(s):