woensdag, 4. oktober 2006 - 12:17

Politie en AID onderzoeken “roofvogelvervolging�

Vorden

Politiemensen van het Regionale Milieuteam hebben vorige week een 42 jarige man uit Vorden aangehouden op verdenking van overtreding van zowel de Bestrijdings-middelenwet als de Flora- en Faunawet en de Wet Wapens en Munitie.

In een jachtveld in Vorden, waar de man beheerder is, troffen politie en AID een groot aantal vermoedelijk uitgezette fazanten aan. Ook werd op grote schaal in het veld bijgevoerd.
Daarnaast werd ook een dode fazant met een opengesneden borst aangetroffen. In de geopende borst werd een bestrijdingmiddel, vermoedelijk bestaande uit aldicarb-korrels, aangetroffen.

In het veld werd verder een vangkooi met duivenresten gevonden en in de buurt daarvan een dode havik.

De politie vermoedt dat de dode fazant met aldicarb-korrels en de vangkooi bedoeld waren om roofvogels in het gebied te vangen en/of te doden.

Bij onderzoek in de woning van de man werd een forse hoeveelheid munitie aangetroffen die niet op de voorgeschreven wijze en op een veilige manier werd bewaard.

De politie heeft de dode fazant en de dode havik met het vermoedelijke bestrijdingsmiddel voor nader onderzoek in beslag genomen. Ook andere goederen, waaronder de jachtwapens en munitie zijn in bewaring genomen.

Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt. Hij is intussen op vrije voeten gesteld.
Provincie:
Tag(s):