woensdag, 27. december 2006 - 14:41

Politie Flevoland Karavaan komt er weer aan

Flevoland

Politie Flevoland gaat in de eerste weken van januari de provincie in. Op drie achtereenvolgende zaterdagen doet een Politie Karavaan alle Flevolandse gemeenten aan. Deze karavaan bestaat uit bijna alle soorten politievoertuigen die het korps in gebruik heeft en wordt bemand door medewerkers van het korps. Zij vertellen inwoners van Flevoland graag over hun werk.

Het is de tweede keer dat Politie Flevoland een dergelijk evenement organiseert. De eerste Karavaan werd erg gewaardeerd en was een groot succes. Het heeft nu dus geleid tot een vervolg. De opzet is hetzelfde gebleven, maar sommige locaties zijn veranderd of omgedraaid. Eén ding is hetzelfde gebleven: “Wij doen het met erg veel plezier en iedereen is overal welkom�, aldus projectleider Dick Schurink.

De Politie Karavaan begint zaterdag 6 januari ’s ochtends om 10.00 uur op het Meerpaalplein in Dronten en ’s middags vanaf 13.30 uur op het Stadhuisplein in Lelystad. Op 13 januari is ‘s ochtends Urk aan de beurt (Marktplein) en om half twee verplaatst de Politie Karavaan zich naar De Deel in Emmeloord. Almere Buiten (Globeplein/Straat van Florida) is zaterdag 20 januari om 10.00 uur de eerste locatie, waarna de Karavaan eindigt in Zeewolde in de buurt van het politiebureau aan de Standweg.

Er is van alles te zien, te doen en te beleven. Voor jong én oud. Van allerlei politievoertuigen van dichtbij bekijken zoals de bussen van de Technische Recherche, de Mobiele Eenheid en de Arrestatie-Eenheid, surveillanceauto’s, de hondenauto, de politiemotor en de radarauto tot aan de politieboot en ruiters van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) die hun paarden meenemen.

Verder trakteert Politie Flevoland de bezoekers oa op verse, zelfgemaakte soep. Voor de kinderen is er chocolademelk en kunnen ze op de politiefoto. Die foto’s worden na de karavaan aangeboden op www.politie.nl/flevoland. De Politie Karavaan is een reactie op de vraag van veel inwoners van de Flevolandse gemeenten om meer opendagen en directer contact met de politie.

De Nederlandse politie houdt één opendag per jaar op de tweede zaterdag van oktober, zo ook weer in 2007. Politie Flevoland wil graag vaker en meer direct met de burgers in contact komen. De Politiekaravaan vorig jaar heeft veel positieve reacties opgeleverd. Om in 2007 goed van start te gaan, wil het korps graag ook nu weer bijdragen aan een warm contact in de koudste tijd van het jaar.
Provincie:
Tag(s):