dinsdag, 25. april 2006 - 21:42

Politie formeert onderzoeksteam na rellen NAC-TOP Oss

Breda

Naar aanleiding van de rellen maandagavond na het play-offduel NAC Breda-TOP Oss voor het stadion aan de Stadionstraat en de Lunetstraat heeft de politie van het district Breda een onderzoeksteam geformeerd. Het team bestaat vandaag uit 10 politiemensen en wordt morgen uitgebreid tot een totaal van 20 rechercheurs.

Bij de rellen raakten meerdere politiemensen en een onbekend aantal relschoppers gewond. Vijf paarden van de Dienst levende haven van het Korps Landelijke Politiediensten raakten eveneens gewond, waarbij één paard moest worden gehecht aan enkele snijwonden.De politie verwacht dat gedurende het onderzoek, waarbij onder andere video-opnames worden gebruikt, nog meer aanhoudingen zullen volgen.

Ruim 100 aanhangers van de Bredase ploeg keerden zich na de wedstrijd tegen de politie, waarbij met stenen, dranghekken en verkeersmeubilair naar de mobiele eenheid werd gegooid. Vannacht werd gemeld dat er aan de zijde van de politie vijf gewonden waren gevallen. Inmiddels is bekend geworden dat er aan de zijde van de politie meer (licht) gewonden zijn gevallen. Het is nog niet bekend hoeveel relschoppers gewond zijn geraakt. Van deze groep heeft zich nog niemand bij de politie gemeld.

De politie heeft maandagavond 18 verdachten aangehouden. Dit in tegenstelling tot eerder berichtgeving van 21 aanhoudingen. Dertien van hen worden verdacht van betrokkenheid bij openlijke geweldpleging en/of poging tot doodslag. Het gaat om een 20-jarige inwoner van Standdaarbuiten, een 19-jarige inwoner van Ulvenhout, een 16-jarige inwoner van Heerle, een 27-jarige inwoner van Etten-Leur en negen inwoners van Breda variërend in de leeftijd van 15 tot 43 jaar. De verdachten zijn in verzekering gesteld.
Provincie:
Tag(s):