donderdag, 28. september 2006 - 20:54

Politie gaat 'erfeniskwestie' opnieuw onderzoeken

Tilburg

De korpsleiding van de politie in Midden en West Brabant heeft afgelopen week, op verzoek van de leiding in het district Tilburg, opdracht gegeven om de ‘erfeniskwestie’, waarbij een politiemedewerker uit Oisterwijk betrokken is, opnieuw te gaan onderzoeken.

Het disciplinaire onderzoek gaat van start omdat de politieman zijn leidinggevenden onvoldoende heeft geïnformeerd waardoor imagoschade voor het korps is ontstaan. Aanleiding voor wederom een onderzoek is dat het korps met nieuwe informatie rondom de zaak werd geconfronteerd. Het onderzoek wordt door de Unit Integriteit en Veiligheid van het korps uitgevoerd.

De ‘erfeniszaak’ kwam aan het rollen toen misdaadverslaggever Peter R. de Vries in zijn televisieprogramma op 30 mei jl. aandacht besteedde aan het onderwerp.

De politiemedewerker zou als privé-persoon afgelopen jaren meerdere erfenissen hebben ontvangen. Het korps is van mening dat Peter R. de Vries een suggestief en eenzijdig beeld beeld in zijn televisieprogramma schetst over het handelen van de politieman. Dit is de programmamaker afgelopen week meegedeeld in een brief die naar hem is gezonden.

Het disciplinaire onderzoek zal komende weken worden uitgevoerd. Als dit is afgerond zal de korpsleiding al dan niet maatregelen nemen richting de politieman. Deze is op dit moment ziek thuis. In 2004 werd al eerder een onderzoek ingesteld. Conclusie van de onderzoekers was destijds dat er niets onoorbaars had plaats gevonden en het dossier werd in overleg met het Openbaar Ministerie gesloten.
Provincie:
Tag(s):