maandag, 22. mei 2006 - 16:55

Politie gaat optreden op Leropperweg

Lerop

De politie gaat de verkeersonveiligheid in de woonkern van Lerop aanpakken. Met name klachten van bewoners over de snelheid van weggebruikers op de Leropperweg zijn aanleiding om op te treden. De hoge landschappelijke waarde van de weg in de omgeving maakt dat er veel fietsers en wandelaars gebruik van maken. Ook een gedeelte van het Pieterpad loopt via deze weg.

De politie zal in eerste instantie waarschuwend te werk gaan door gele kaarten uit te delen. Na deze fase, die vandaag gestart is, wordt tegen verkeersovertreders ook verbaliserend opgetreden.

In de woonkern van Lerop geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. Onderzoek van de politie in de week van 24 april heeft aangetoond dat bijna een derde van de automobilisten harder dan 50 km/u reed. De top lag op 107 km/u, aldus de politie.

Omwonenden hebben herhaaldelijk de gevaarlijke situatie aangekaart. Naast veel woon-werkverkeer, is er ook extra verkeer op de Leropperweg vanwege de bouwactiviteiten van de naastgelegen Roertunnel van de A73. Daarnaast trekt de weg in de weekeinden veel verkeerstoerisme.
Provincie:
Tag(s):