vrijdag, 12. mei 2006 - 15:21

Politie gaat zandhappen in Gambia

Den Haag

Liefst vijfendertig agenten vertrekken op 21 oktober, om exact 10.00 uur, met tien auto's en vijftien motoren vanuit het hoofdbureau van de politie regio Haaglanden, naar Gambia. De tot 'Desert-Cops' benoemde dienders zullen er, met behulp van de Stichting ' Riders for Health ', zorg voor gaan dragen dat de voertuigen in Gambia worden geschonken aan artsen. Met deze voertuigen kunnen deze artsen de benodigde medische hulp gaan verlenen aan de bevolking in o.a. Gambia.

Een spectaculaire onderneming die bij de agenten en initiatiefnemers Frank Eijkhout en Stephan Moerkerken in eerste instantie als grap begon. 'Eerst wilden we meedoen aan de Barrelrace. Daarna dachten we, we moeten daar niet heen met barrels maar met auto's en motoren die we in Gambia kunnen achterlaten en waar artsen en medische instanties hun voordeel mee kunnen doen!' aldus Frank Eijkhout.

'Het is een enorme operatie geworden waarin van alles geregeld moest worden. Alles en iedereen moest medisch en technisch voorbereid zijn. Alles moest kloppen, anders kun je hier niet aan beginnen' zo meldt mede-initiatiefnemer Stephan Moerkerken.

Op één auto na zijn alle voertuigen compleet. 'We zijn nog op zoek naar één auto die geschikt is voor zwaarder terrein. Net als de andere voertuigen, knappen we die zelf op en vinden we voor de wagen een heel goede bestemming. Ook voor sponsoring is nog ruimte.

We willen alles er uithalen wat erin zit en daar is veel voor nodig. Maar door de vele publicititeit die we nu kregen en nog krijgen, maar ook het doel, is voor sponsoren een interessant traject en we hebben we er goede hoop op dat we alle targets, waaronder een verslag op televisie, halen!', aldus de organisatie.
Provincie:
Tag(s):