zondag, 23. juli 2006 - 13:10

Politie gebruikt pistool bij aanhouding

Rotterdam

Politiepersoneel heeft in de nacht van zaterdag op zondag, met gebruik van het vuurwapen, een 37-jarige inwoner uit Dordrecht aangehouden. Dit heeft de politie van Rotterdam-Rijjnmond zondag bekendgemaakt.

De verdachte reed op de IJsselmondse Randweg in een auto waarvan het mistachterlicht brandde. Toen surveillerend politiepersoneel de man staande hield en hem inlichtte over het gebruik van zijn mistlicht constateerden zij dat de adem van de man naar alcohol rook.

Een blaastest werd afgenomen waaruit bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd hierna aangehouden. De man gaf vervolgens een naam op en pakte uit zijn auto zijn rijbewijs. Op dat moment ging hij er echter met zijn auto als een speer vandoor, daarbij direct achtervolgd door de politie.

Op de de IJsselmondse Randweg duwde hij zijn 26-jarige bijrijdster uit Nijmegen, uit de auto en zette hij alleen zijn vluchtpoging voort.

Op de kruising van de Rotterdamseweg met de Populierenlaan verloor de man de macht over het stuur en kwam tegen een ANWBpaal tot stilstand. Inmiddels beschikte de politie over de informatie dat de man mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen.

De verdachte werd vervolgens met gebruik van het dienstwapen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Uit onderzoek bleek dat de verdachte een valse naam had opgegeven. De eigenaar van de opgegeven naam staat als vuurwapengevaarlijk bekend, de eigenlijke verdachte niet. De man is voor nader verhoor ingesloten. De vrouw raakte niet gewond.
Provincie:
Tag(s):