donderdag, 18. mei 2006 - 17:23

Politie haalt 3 minibike's van de weg

Assen

De politie in Assen heeft woensdagmiddag een zogenaamde minibike in beslag genomen van een 12 jarige jongen uit Assen. De jongen reed er mee over de Kleuvenstee in Assen. De vader van de jongen heeft vrijwillig afstand gedaan van het brommertje.

In Hoogeveen heeft de politie woensdagmiddag eveneens een minibike meegenomen van een tot nu toe onbekende jongen. Hij reed ermee op de Seringenlaan en probeerde bij het zien van de politie het brommertje te verstoppen in de bosjes. Hij is daarna weggerend. De minibike is door de politie op het bureau in Hoogeveen gestald.

In Nieuw Amsterdam heeft de politie dinsdag een mini bike, een replica van een Ducati Fila van een 15 jarige jongen uit Veenoord in beslag genomen. De jongen reed er mee op de Vogelvlucht in Nieuw Amsterdam, de 46 jarige vader van de jongen heeft vrijwillig afstand gedaan van de minibike.

Een minibike is niet verboden maar je mag er niet mee op de openbare weg komen omdat ze niet voldoen aan de eisen van het Voertuigregelement. Bovendien zijn de minibike's niet te verzekeren.
Provincie:
Tag(s):