maandag, 6. maart 2006 - 15:29

Politie Heerlen werft politiejunioren

Heerlen

Na de zomer gaan in het politiedistrict Heerlen (gemeenten Heerlen, Brunssum, Nuth, Voerendaal en Onderbanken) de eerste politiejunioren aan de slag. Jongeren in contact te brengen mét jongeren is één van de doelstellingen die de politie nastreeft. Ook krijgen jongeren de kans om een bijdrage te leveren aan het politiewerk. Door te kiezen voor een bijbaan bij de politie kunnen zij zich onder andere inzetten voor de normen en waarden op straat.

Geïnteresseerde jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar die naast hun studie een baantje zoeken, worden van harte uitgenodigd te reageren.

Onder het motto ‘Boeiend blauw, politiejunior iets voor jou?’ werft de politie in het district Heerlen zes schoolgaande jongeren in de leeftijd van 16 tot 22 jaar. Het project wordt in eerste instantie opgepakt door de politie-eenheden die werkzaam zijn binnen het district Heerlen. Dat is ook de reden waarom door werving allereerst de jongeren in die gemeenten worden benaderd.

In Utrecht is inmiddels bewezen dat het concept werkt. Sinds 2000 is in Utrecht een aantal jongeren als junior aan de slag. De districtschef van Heerlen, M. Roerink, opperde het idee om een dergelijk project ook in het district Heerlen in te voeren. Na een ruime voorbereidingstijd is het district er nu klaar voor. De junioren krijgen een afwisselend en gevarieerd takenpakket.

Hun taak zal zich vooral toespitsen op het houden van toezicht, het leggen van publiekscontacten en het signaleren van ongeregeldheden. Daarbij wordt gedacht aan de marktdagen, koopavonden en bij bijzondere evenementen. Ook administratieve klussen kunnen deel uit maken van de werkzaamheden.

De junioren worden begeleid door ervaren politieagenten. Ze krijgen een herkenbaar uniform en gaan altijd samen met een politieagent op stap. Voordat de junioren aan de slag gaan krijgen ze een korte opleiding. Hierin staan de basisvaardigheden centraal. De junioren komen in dienst van een uitzendbureau en werken gemiddeld 16 tot 20 uur per maand.

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich tot 1 april aanmelden bij de politie. In april worden de selectiegesprekken gevoerd en vanaf 1 september gaan de junioren daadwerkelijk aan de slag.

Een sollicitatieformulier kan afgehaald worden op een van de politiebureaus in Heerlen Centrum/Zuid Stationstraat), Heerlen-Noord (Kouvenderstraat) of Brunssum (Prins Hendriklaan).
Provincie:
Tag(s):