donderdag, 27. april 2006 - 13:22

Politie houdt 6 drugsverdachten aan

Emmen

De politie in Emmen heeft in een grootschalig drugsonderzoek 6 verdachten aangehouden. Naar aanleiding van binnengekomen berichten en tips is de politie met een team van 6 personen in februari 2006 gestart met een onderzoek naar de handel in drugs in de gemeente Emmen.

Tijdens het onderzoek werden 6 personen in de leeftijd van 25 tot 44 jaar aangehouden. Daarvan heeft een 36-jarige Emmenaar enkele dagen vastgezeten, terwijl een 42-jarige vrouw uit Emmen en een 44-jarige man uit Harlingen, meerdere dagen hebben vastgezeten. Drie mannen van 25 en 30 jaar uit Emmen en een 32-jarige man uit Hoogezand zitten nog steeds vast.

Tijdens doorzoekingen werd in enkele woningen in Emmen 7,5 kg sofdrugs (marihuana en hasj) aangetroffen, terwijl in een woning in Nieuw Amsterdam een hennepplantage met 525 planten kon worden ontmanteld. Naar aanleiding van het onderzoek werd in ook een woning in Harlingen een hennepkwekerij met 250 planten aangetroffen.

De planten en verdere benodigdheden van beide plantages zijn vernietigd.

Verder werden bij de doorzoekingen enkele duizenden euro’s aan contant geld in beslag genomen. In het kader van de Plukze wetgeving zal nog een berekening van het wederrechterlijk verkregen voordeel worden gemaakt.
Provincie:
Tag(s):