vrijdag, 31. maart 2006 - 9:50

Politie houdt fouilleringactie

Leeuwarden

De politie heeft van donderdag 23.00 uur tot 05.00 uur een fouilleringactie gehouden in de binnenstad. Honderdnegenenzeventig personen zijn gefouilleerd en elf auto's gecontroleerd op de aanwezigheid van wapens en munitie.

Om 03.30 uur werd op de Prins Hendrikstraat een 37-jarige automobilist uit Leeuwarden aangehouden. Hij had een busje CS-gas bij zich in de auto. Hij werd overgebracht naar het bureau en na verhoor kon hij weer naar huis. De politie was bezig met een 36-jarige, daar kwam een 42-jarige inwoner van Franeker bij. De man begon de politie aan te spreken over een parkeerbon die hij had gekregen. Hij was dronken en gedroeg zich vervelend. Hij weigerde zich te legitimeren. De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau.

Er werden vier personen bekeurd voor het bij zich hebben van een wapen, drie messen en een knuppel. Ook zijn er zeven bekeuringen uitgeschreven voor: vier maal voor het nuttigen van alcohol op straat, één voor het niet dragen van een helm, één voor het fietsen in een voetgangersgebied en één voor wildplassen.

De politie houdt periodiek preventieve fouilleringacties. Deze acties worden gehouden in het kader van de handhaving van de openbare orde. De burgemeester van Leeuwarden heeft hiervoor een veiligheidsrisicogebied "de binnenstad" aangewezen.
Provincie:
Tag(s):