dinsdag, 9. mei 2006 - 23:26

Politie houdt tien de Graafschap-supporters aan

De politie heeft dinsdag omstreeks 20.00 uur op het Station Centraal in Tilburg aan de Spoorlaan tien Graafschap supporters aangehouden die er van verdacht worden eerder vanavond betrokken te zijn geweest bij een openlijke geweldpleging in Rijen. De verdachten zijn ingesloten. Het gaat om mannen in de leeftijd van 20 tot en 34 jaar.

De groep supporters (zonder kaartjes) was vanavond rond 19.00 uur neergestreken op een terras van een café aan de Stationsstraat. Er fietsten op dat moment vier inwoners, drie jongens en een meisje van Rijen voorbij. Vanuit de supporters werd er toen ‘homo’ geroepen. Een van de fietsers stapte daarop af waarna er een confrontatie en vechtpartij volgde met de groep supporters. Een 16-jarige jongen uit Rijen kreeg toen klappen en trappen van enkele Graafschapsupporters en viel op de grond. Daarbij werd hij naar eigen zeggen tegen zijn gehele lichaam geschopt. Hij had een verwonding aan zijn rechterknie en een pijnlijke rug Ook een andere Rijense inwoner, een 20-jarige man werd mishandeld. Ook werd zijn fiets door de groep supporters vernield. Hij deed net als 16-jarige neef vanavond aangifte.

De groep supporters is na de vechtpartij in Rijen vanaf het Station aldaar in de trein gestapt en naar Breda gegaan. Daar stapten ze weer uit en namen vervolgens de trein in de richting van Tilburg. Op het Station CS aldaar werden de agenten door vijf jongens in de trein aangesproken die de groep verdachten aanwezen. Het vijftal bevestigde dat deze groep betrokken was geweest bij de het tumult in Rijen. De conducteur gaf verder aan dat de groep in de trein behoorlijk luidruchtig en dronken was. Ook werd er door enkele personen cocaïne gesnoven. De politie heeft daarop de gehele groep aangehouden.

De Tilburgse politie hoewel rekenend op een feestelijk verloop, had zich toch goed voorbereid op de wedstrijd van vanavond en bracht circa 100 agenten op de been, bestaande uit onder meer Mobiele Eenheid, Arrestatie Eenheden, Beredenen, verkeersagenten en hondengeleiders. Er werd met verschillende scenario’s rekening gehouden. Er was sprake van een combiregeling regeling voor de bezoekende supporters. De sfeer rondom de wedstrijd was verder prima.
Provincie:
Tag(s):