dinsdag, 18. april 2006 - 8:24

Politie houdt zesde verdachte drugslab Goirle aan

Goirle

Rechercheurs van de unit Zware Criminaliteit hebben in een woning in Tilburg een nieuwe verdachte aangehouden in het onderzoek waarbij zondag een draaiend XTC-laboratorium in Goirle werd aangetroffen. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Tilburg, die tijdens een doorzoeking in een woning werd aangehouden.

De politie deed zondag op 10 locaties doorzoekingen, in zeven woningen in Goirle, Tilburg en Geleen en drie garageboxen in Tilburg. Hierbij trof het rechercheteam op verschillende locaties grondstoffen aan voor de productie van synthetische drugs. De hoeveelheden zijn nog onbekend. Ook nam de recherche vijf auto’s in beslag, twee vuurwapens met munitie en een geldbedrag van enkele duizenden euro’s.

In de woning aan de Bergstraat in Goirle, waar het XTC-lab in de garage werd ontmanteld, vond men enkele kilo’s MDMA, het eindproduct van het laboratorium. In het professioneel opgezette lab werd gewerkt volgens de ‘koude methode’: er stonden diverse vrieskisten en drukketels. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmanteling heeft gezorgd voor een veilige stabilisatie van het productieproces en het demonteren van de aanwezige productieapparatuur. Ook de aanwezige gevaarlijke stoffen zijn zorgvuldig verwijderd en afgevoerd. Het hele proces is voorspoedig verlopen zodat rond 22.30 uur de Plaats Delict aan de Bergstraat helemaal opgeruimd was en afgesloten kon worden.

In een auto die bij één van de woningen in Tilburg stond werd een vuurwapen aan getroffen en een geldbedrag van enkele duizenden euro’s. Op de in beslag genomen auto’s zal de technische recherche sporenonderzoek uitvoeren.
Provincie:
Tag(s):