donderdag, 1. juni 2006 - 12:07

Politie legt speednetwerk bloot

Almelo

Afgelopen januari ontving de Politie Twente signalen dat een 25-jarige Wierdense op grote schaal in amfetamine (speed) zou dealen. Naar aanleiding hiervan werd een onderzoek opgestart onder de naam Veloteam. Al vrij snel kwam het beeld naar voren kwam dat de vrouw aan een groep van tenminste zestig afnemers speed zou leveren. Nader onderzoek wees uit dat zij gedurende langere tijd grote hoeveelheden drugs vanuit huis verkocht. Daarnaast bleek dat zij in het uitgaanscircuit en bij afnemers thuis zou hebben bezorgd.

Uit het onderzoek kwam verder ook de betrokkenheid van een aantal medeverdachten naar voren, waaronder een 26-jarige man uit Wierden en een 24-jarige man uit Denekamp. Alle drie zitten nog in bewaring en zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Nadat de dealers en leveranciers waren aangehouden werd – net als in november 2005 bij het Cobra-onderzoek – ook nu in nauw overleg met Justitie besloten om ook aan de zijde van de afnemers/sub-dealers in te grijpen. Mede aanleiding daartoe was de destructieve aard van de drug en de zorgwekkende omvang van het gebruik.

Het merendeel van groep afnemers/sub-dealers is tussen de 18 en 24 jaar en afkomstig uit de omgeving van Almelo, Wierden en Nijverdal. De groep telt ook vijf minderjarigen (15-17 jr). Het Veloteam, dat refereert aan snelheid/speed, heeft samen met Justitie in de week van 15 tot 19 mei alle zestig afnemers aangehouden, gehoord en met een dagvaarding heengezonden. Zij komen medio september voor de rechter.
Provincie:
Tag(s):