donderdag, 7. december 2006 - 10:08

Politie lost aantal diefstallen en inbraken op

Sint Nicolaasga

Met de aanhouding van een 25-jarige inwoner van Sint Nicolaasga heeft de politie een aantal diefstallen en inbraken en pogingen daartoe opgelost.

Op vrijdag 24 november werd een bewoner van een pand aan de Kerkstraat in Sint Nicolaasga wakker omdat iemand probeerde binnen te komen via de voordeur. Een getuige zag twee mannen wegrennen. Op aanwijzing van getuigen kon de politie deze twee verdachten, een 25-jarige inwoner van Sint Nicolaasga en een 23-jarige inwoner van de gemeente Lemsterland, korte tijd later in het dorp achterhalen en aanhouden.

De 25-jarige inwoner van Sint Nicolaasga bekende dat hij diezelfde nacht een fiets had gestolen en een rugtas uit een auto had weggenomen.

Op het politiebureau bleek na onderzoek dat de verdachte uit Sint Nicolaasga in de maand november meerdere diefstallen en inbraken en pogingen daartoe had gepleegd. Zo stal hij onder andere uit een sportkantine in Delfstrahuizen een schotelontvanger en in Oosterzee-Buren nam hij uit een auto twee geldkistjes, met daarin enkele honderden euro's, mee.

Ook probeerde de man in Heerenveen in vier auto's in te breken. Alle pogingen mislukten, maar er ontstond wel schade aan de auto's. Diezelfde dag nam hij uit een schuur in Heerenveen een fiets mee. In totaal heeft de man 12 zaken bekend.
De 25-jarige verdachte werd donderdag 30 november door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.
Provincie:
Tag(s):