zaterdag, 20. mei 2006 - 18:20

Politie lost groot aantal diefstallen op

Grou

De politie heeft een groot aantal diefstallen in Grou opgelost met de aanhouding of verhoor van zeven jongeren in de leeftijd van 15 tot 18 jaar. Het onderzoek startte nadat begin april in een school in Grou enkele gsm's en mp3-spelers werden gestolen.

Het onderzoek leidde naar een 16-jarige jongeman uit Irnsum. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld. Vervolgens werden nog vier jongeren tussen de 15 en 18 jaar uit Grou en omgeving aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld. Met deze aanhoudingen heeft de politie in ieder geval de diefstal van drie gsm's, één mp3-speler en de diefstal van geld op de school opgelost.

Daarnaast werd een woninginbraak bekend, waarbij tevens de autosleutels werden gestolen en de auto werd opengemaakt. Ook is een auto op de Boarch opengebroken en werd er een buitenboordmotor gestolen. Twee jongeren van 17 en 18 jaar, eveneens uit de gemeente Boarnsterhim, werden gehoord op verdenking van heling. Alle diefstallen vonden plaats in Grou tussen januari en mei.

De politie houdt er sterk rekening mee dat er meer diefstallen over een nog groter tijdvak opgelost kunnen worden. Het politieonderzoek loopt dan ook door. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):