maandag, 1. mei 2006 - 11:56

Politie lost overvallen op

Driebergen

De recherche van de districten Eemland noord en Heuvelrug heeft met de aanhouding van acht verdachten uit Leersum, Doorn, Zeist, Amerongen en Driebergen-Rijsenburg een groot aantal ernstige misdrijven opgelost. De recherche kwam de daders op het spoor bij het onderzoek naar de overval op een woning op 28 januari op de Van der Duyn van Maasdamlaan in Bunschoten-Spakenburg. Bij deze overval werd de 48-jarige bewoner door drie gemaskerde daders bedreigd met een vuurwapen en werd hij gedwongen geld af te geven.

Voor deze overval werden vier verdachten aangehouden: een 18-jarige inwoner van Leersum, twee 17-jarige inwoners van Zeist en een 22-jarige inwoner van Doorn. Deze vier verdachten werden eind februari en in de loop van de maand maart aangehouden en verhoord. Bij het onderzoek loste de rechercheurs een aantal ernstige misdrijven op.

In de loop van het onderzoek kwamen ook de overige verdachten in beeld. Dit leidde eind maart tot de aanhouding van twee 17-jarige inwoners van Amerongen en Doorn en een 16-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg. De laatste verdachte, een 38-jarige inwoner van Leersum, werd op maandag 24 april door rechercheurs van de Divisie Recherche aangehouden. Alle verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij justitie en zitten in voorlopige hechtenis.
Provincie:
Tag(s):