maandag, 23. oktober 2006 - 9:45

Politie lost ruim 10 inbraken op

Harlingen

Met de aanhouding van een 23-Jarige en een 15-Jarige verdachte uit Harlingen is het de politie gelukt om ruim tien inbraken op te lossen. Het betrof inbraken in auto’s, maar ook in woningen in Harlingen en Drachten.

In de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober werd een 23-Jarige inwoner van Harlingen op heterdaad betrapt bij het plegen van een auto inbraak op de Nieuwe Willemshaven.
Na aanhouding bekende de verdachte in die bewuste nacht vier andere auto’s te hebben opengebroken op het parkeerterrein bij de Westerzeedijk/Spoorstraat en op de Nieuwe Willemshaven. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat deze verdachte vermoedelijk meerdere strafbare feiten op zijn naam had staan, namelijk verschillende woninginbraken in Harlingen en Drachten.
In Harlingen werd op 10 oktober ook al een 15-Jarige medeverdachte aangehouden. Ook hij werd in verzekering gesteld. Hij bekende met de andere verdachte vier woninginbraken in Drachten, zijn vorige woonplaats.

Een gedeelte van de buit is teruggevonden op aanwijzing van de jongste verdachte. Beide verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld en zitten nog vast.
Provincie:
Tag(s):