zaterdag, 30. september 2006 - 12:41

Politie lost schoten na aanrijden van agent

Utrecht

Op vrijdagavond raakte een agent gewond bij een aanhouding van een verdachte in een gestolen auto. Omstreeks 20.30 uur reed een gestolen auto in de omgeving van de Kanaalstraat in Utrecht. De auto werd door agenten onopvallend gevolgd en op de Petrarcalaan werd de auto door verschillende politieauto’s klemgezet.

Een agent liep op de bestuurder af en probeerde hem via het geopende portier uit de auto te trekken. De bestuurder gaf vervolgens hard gas en reed achteruit en ramde hierbij de auto die achter hem stond. De bestuurder bleef vol gas achteruit rijden terwijl de agent half uit de auto hing. Gezien de zeer gevaarlijke situatie werd door agenten een waarschuwing(schoten) gelost. Op een gegeven moment viel de agent uit de auto en de bestuurder ramde nog enkele politieauto’s en reed hard weg. De auto werd later onbeheerd aangetroffen in de omgeving.

De identiteit van de bestuurder, een 36-jarige veelpleger uit Utrecht, is bekend maar is op dit moment nog voortvluchtig.
De agent werd vervoerd naar het ziekenhuis en hier werd een breuk in zijn been geconstateerd. Na behandeling kon weer naar huis.
Provincie:
Tag(s):