donderdag, 4. mei 2006 - 16:20

Politie maakt einde aan gijzeling 20 personen

Roosendaal

Door snel en adequaat optreden heeft de politie donderdagmorgen drie mannen aangehouden, die ervan worden verdacht verantwoordelijk te zijn voor een gewapende overval aan de Laan van Henegouwen.

Donderdagmorgen werden personeelsleden van een supermarkt omstreeks 06.30 uur plotseling verrast door de mannen. De medewerkers werden gegijzeld en ondergebracht in een personeelsruimte en in een bestelauto. Omdat zowel het personeel zelf als een alerte buurtbewoonster alarm sloeg, kon de politie direct ter plaatse komen. Vlakbij de bestelauto, die op een terrein aan de Nispensestraat achter de winkel stond, kon de eerste verdachte enkele minuten na de melding door de politie worden aangehouden.

Kort hierna konden alle personeelsleden, ruim 20 personen, door de politie worden bevrijd. Zij zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau aan de Nieuwstraat en daar opgevangen door medewerkers van Slachtofferhulp. Niemand van hen raakte fysiek gewond, maar de schrik onder het personeel was uiteraard groot.

Omdat de aangehouden verdachte in het bezit was van een vuurwapen, werden alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen en werden leden van het Arrestatieteam ingeschakeld voor eventuele verdere aanhoudingen.

In afwachting van het Arrestatieteam kreeg de politie onder meer de ondersteuning van een helikopter, die de situatie vanuit de lucht kon overzien en nauwlettend in de gaten hield. De omwonenden werden door de politie gewaarschuwd en kregen de opdracht in hun woning te blijven.

Kort na 10.00 uur vielen politiemensen van het Arrestatieteam de supermarkt binnen. In de winkel werden inderdaad nog twee verdachten aangetroffen, die eveneens zijn aangehouden. De aangehouden verdachten zijn een 18-jarige man uit Amsterdam en een 22-jarige en een 25-jarige man uit Utrecht.

Toen korte tijd later de supermarkt en de directe omgeving veilig waren, hebben politiemensen van de Technische Recherche het sporenonderzoek in en om de winkel opgestart.

In totaal zijn tot op heden onder meer twee vuurwapens aangetroffen en in beslag genomen. Daarnaast zijn in het onderzoek, dat de politie direct om 7.30 uur heeft opgestart, in de directe omgeving van de supermarkt twee personenauto’s aangetroffen, die de aandacht van de politie hebben. Er wordt nog onderzocht of één van deze auto’s wellicht door de daders is gebruikt.

De districtsrecherche van politiedistrict Bergen op Zoom zal het onderzoek naar de overval verrichten.
Provincie:
Tag(s):