woensdag, 29. maart 2006 - 14:39

Politie neemt 130 rijbewijzen inbeslag

Rotterdam

In het eerste kwartaal van dit jaar heeft de Verkeerspolitie van het korps Rotterdam/Rijnmond bij snelheidsovertredingen meer dan 130 rijbewijzen ingevorderd. De bestuurders reden allemaal meer dan 50 km/u harder dan de toegestane maximumsnelheid. Vorig jaar werden in dezelfde periode 69 rijbewijzen ingevorderd.

Verreweg de meeste rijbewijzen werden ingevorderd op de Vaanweg in Rotterdam, op de N57 en op de A16/A15 ter hoogte van Ridderkerk.

De toename van het aantal invorderingen komt mede door de gerichte controles op de N57 en N59 en de onlangs gestarte controles op de A16. Op die punten kwamen (grove) snelheidsovertredingen veelvuldig voor, reden waarom daar extra gehandhaafd wordt. Dit is overigens van tevoren aangekondigd in de media. Gecontroleerd wordt met een lasergun en/of (on)herkenbare surveillance in combinatie met directe staande houdingen.

De politie blijft ook omwille van de verkeersveiligheid hard optreden tegen deze grove snelheidsovertredingen, omdat snelheid een belangrijke rol speelt bij verkeersongevallen. Afhankelijk van de ernst van een ongeval (doden of letsel), in combinatie met roekeloos rijgedrag kan een gevangenisstraf worden opgelegd van drie tot zes jaar.

Ook kan een ontzegging van de rijbevoegdheid worden opgelegd. De controles vinden plaats in het kader van de landelijke aanpak van agressie in het verkeer. Met agressief rijgedrag wordt een verzameling van grove overtredingen bedoeld, waaronder extreme snelheidsovertredingen waar steeds meer mensen zich aan ergeren.
Provincie:
Tag(s):