woensdag, 1. november 2006 - 13:44

Politie neemt 1600 xtc pillen in beslag

Bedum

De politie heeft afgelopen weekend vier personen aangehouden op verdenking van drugsbezit, danwel drugshandel. De 31-jarige hoofdverdachte uit Bedum is aangehouden in Assen. Hij had op dat moment een hoeveelheid XTC en cocaïne in zijn bezit. In zijn huis in Bedum trof de politie nog meer verdovende middelen aan. In totaal zijn er 1600 XTC-pillen en zo’n 135 bolletjes cocaïne in beslag genomen.

De 23-jarige vriendin van de verdachte is ook aangehouden, maar na verhoor weer naar huis gestuurd.De twee andere verdachten, 35 en 46 jaar uit Groningen, zijn in hun woonplaats aangehouden op verdenking van drugsbezit. Bij fouillering van de 46-jarige Stadjer werd een gebruikershoeveelheid cocaïne aangetroffen. Mogelijk zijn de Stadjers afnemers van de hoofdverdachte. Beide mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek, maar inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

De politie is de hoofdverdachte op het spoor gekomen naar aanleiding van belastende verklaringen. De man heeft zich vermoedelijk gedurende anderhalf jaar schuldig gemaakt aan handel in verdovende middelen. De 31-jarige is afgelopen maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft voorlopig vast zitten. De politie zet het onderzoek voort.
Provincie:
Tag(s):