woensdag, 25. januari 2006 - 9:40

Politie onderzoekt insluiping

De politie heeft een 53 jarige vrouw en een 38 jarige man uit Polen aangehouden. Zij worden verdacht van insluiping in een woning in Vaassen, maar meerdere insluipingen worden niet uitgesloten. Verder zoekt de politie mensen, die mogelijk de dupe zijn geworden van het duo.

De politie is een onderzoek gestart naar een insluiping in een woning, die plaatsvond op dinsdagmiddag om 12:00 uur aan de Margrietweg in Vaassen. De op leeftijd zijnde bewoonster trof in haar woning een buitenlandse vrouw, gekleed in paars met zwarte kleding, aan. De vrouw, die gebrekkig Duits sprak, bood de bewoonster kleding aan die zij wilde verkopen.

Rond 13:35 uur werd vermoedelijk dezelfde vrouw gesignaleerd in de Veerstraat in Heerde. Daar werd zij door de bewoonster achter haar woning aangetroffen, op het moment dat de vrouw naar binnen wilde gaan. Toen zij zich betrapt zag, bood zij ook hier kleding aan.

De politie hield even later de Poolse vrouw samen met een Poolse man aan op de parkeerplaats aan de Markstraat in Heerde. De politie heeft het tweetal meegenomen naar het politiebureau en heeft de zaak in onderzoek. In het bezit van de vrouw werd ook nog een geldbedrag aangetroffen, dat mogelijk gestolen is.
Provincie:
Tag(s):