dinsdag, 27. juni 2006 - 8:13

Politie onderzoekt poging brandstichting

Beuningen

Zondagnacht hebben onbekenden vernielingen gepleegd aan een pand aan de Houtduiflaan in Beuningen. Ook werd er geprobeerd brand te stichten. De politie zoekt getuigen van dit incident. Het pand van het voormalige café De Snor, wordt op dit moment bewoond door krakers.

Volgens een bewoner van het pand kwamen rond middernacht, enkele onbekenden het terrein oplopen en vernielden daarbij ramen en persoonlijke eigendommen van de krakers. De gewaarschuwde politie trof de daders in de omgeving niet meer aan.

Later die nacht rond 04.00 uur, probeerden onbekenden bij het pand brand te stichten door enkele flesjes met een brandbare vloeistof op het dak te gooien. Bij de komst van de brandweer en politie, had de bewoner zelf de smeulplaatsen geblust.

Politieagenten hebben een onderzoek ingesteld en gesproken met getuigen. Maandagmorgen startte zij ook een buurtonderzoek. De bewoner doet aangifte bij de politie.

Politie, brandweer en de burgemeester van de gemeente Beuningen hebben met elkaar overleg gehad. De recherche heeft de zaak in onderzoek en wil graag in contact komen met personen, die mogelijk getuige zijn geweest of die anderszins informatie hebben. Heeft u informatie, neem dan contact op met politieteam Beuningen op het nummer 0900-88 44 of belt u met Misdaad Anoniem op 0800-7000
Provincie:
Tag(s):