woensdag, 25. oktober 2006 - 13:20

Politie onderzoekt verkrachting vrouw

Zwolle

In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 02.30 en 03.30 uur, werd op de Middelweg in Zwolle een jonge vrouw verkracht. Zij was op weg naar de wijk Stadshagen.
Kort daarvoor fietste zij vanuit het centrum van de stad, via de Lassuslaan, de Palestrinalaan, de Bellinistraat en de Middellweg, in de richting van de Mastenbroekerbrug.

Op het fietspad bij het tunneltje onder de kruising Mastenbroekerallee met de Middelweg en het fietspad van de Holtenbroekerdijk, werd zij door een haar achteropkomende fietsende belager, van haar fiets getrokken.

Het signalement van de dader luidt:
Donkergetinte man van naar schatting 25 jaar, ongeveer 1.75 meter lang en met kort stekelig haar. Hij was gekleed in een jas met een capuchon.

Mensen die mogelijk wat gezien of gehoord hebben, dat verband kan houden met dit ernstige zedenmisdrijf of die de verdachte misschien herkennen, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven, bijvoorbeeld omdat u de dader kent, maar hij u ook, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Vanmorgenvroeg zijn in verband met het forensisch sporenonderzoek in de omgeving van de plaats van het delict, gedeelten van de Middelweg en de Holtenbroekerdijk meerdere uren voor het verkeer afgesloten geweest.
Provincie:
Tag(s):