donderdag, 9. november 2006 - 10:26

Politie op het vinkentouw

Tilburg

Drie buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Brabants Landschap hebben na lang posten op woensdag om 13.45 uur eindelijk iemand kunnen aanhouden. Een 74-jarige man uit Oosterhout kon in het bosgebied Boswachterij Dorst in Oosterhout op heterdaad worden betrapt. Een tweede verdachte wist te ontkomen. Het Regionaal Milieuteam van de politie stelt een verder onderzoek in.

De buitengewoon opsporingsambtenaren besloten tot de gezamenlijke actie nadat ze bij het toezicht in het betreffende bosgebied, in beheer bij Staatsbosbeheer, hadden opgemerkt dat op de bewuste plek een voederplaats was gemaakt. Dit duidde erop dat er al geruime tijd vogeltjesvangers actief moesten zijn. Postacties in de voorbije weken bleven zonder resultaat. Woensdag startten zij opnieuw met het posten en hun inzet werd in het begin van de middag beloond.

De opsporingsambtenaren zagen hoe twee mannen een net opzetten, de voederplaats verlieten en even later terugkwamen. Een van hen haalde daarop een vink uit het net.

De verdachte werd aan gehouden en voor verhoor naar het politiebureau gebracht. Daar bekende hij al snel dat hij dit jaar al veel vogels op de bewuste plek had gevangen. Bij een onderzoek in zijn woning trof de politie nog diverse vangspullen aan, waaronder netten, klapvallen en lijm. Ook werden er nog 6 vinken aangetroffen.

Vogels en vangmaterialen zijn inbeslaggenomen en tegen de man is proces verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):