maandag, 11. september 2006 - 10:36

Politie op jacht naar hartenbrekers

twente

Vanaf maandag 11 september tot 22 oktober is de nieuwste verkeersveiligheidscampagne van start gegaan. Deze campagne is de opvolger van de in 2005 gevoerde ‘I love campagne’. In de nieuwe campagne wordt de nadruk niet gelegd op agressie in het verkeer, maar juist op rekening houden met elkaar, waarbij juist een beroep wordt gedaan op het gevoel van de verkeersdeelnemers. De meeste houden zich aan de regels, maar door ook nog je hart te laten spreken wordt het een stuk prettiger en veiliger in het verkeer. Daarom is het centrale thema, dat alle uitingen met elkaar verbindt: "Rij met je hart".

De politie Twente ondersteunt deze campagne, met het uitvoeren van diverse verkeerscontroles. Er wordt met name gelet op agressief rijgedrag, zoals het rijden door rood licht, bumperkleven, te hard rijden, geen richting aangeven etc. Deze bestuurders zullen worden beboet voor de overtreding.

Bestuurders die wel rekening met andere weggebruikers houden ‘rijden met hun hart’. Zij lopen de kans een compliment te krijgen, in de vorm van een hart, van de controlerende agent.

Zie voor meer informatie de website van Rij met je Hart die vanaf maandagmiddag 11 september beschikbaar is.
Provincie:
Tag(s):