maandag, 9. oktober 2006 - 21:08

Politie op zoek naar brandstichters

Hoogeveen

De politie is op zoek naar twee jongemannen die wellicht iets met de branden te maken hebben die plaats vonden in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 september. In de bewuste nacht werd brand gesticht in een caravan die geparkeerd stond aan de Zanderhof in Hoogeveen. Naast de caravan brandden vervolgens nog drie auto's uit en raakte een woning beschadigd. Niet veel later werd er brand gesticht in een geparkeerde auto achter een flat aan De Maaier.

De politie in Hoogeveen hoopt nu met behulp van burgers achter de identiteit te komen van twee jongemannen die wegrenden bij de brand aan De Maaier.

Uit het politieonderzoek is inmiddels naar voren gekomen dat er na de brand in de Zanderhof een aantal personen door deze straat zijn weggelopen in de richting van het fietspad dat de Kinholtsweg kruist. De parkeerplaats van De Maaier grenst met de achterkant aan dit fietspad.

Getuigen zagen vervolgens bij de brandende auto aan De Maaier twee personen wegrennen in de richting van de Hennepkamp.

Het signalement van één van deze mannen luidt als volgt: leeftijd tussen 20 en 30 jaar, fors postuur met een buikje en dikke benen. Hij had kort waarschijnlijk donkerblond haar. De man had geen baard of snor. Hij droeg een donkergekleurde korte zwarte broek met een ook donkergekleurd zwart hemd zonder mouwen of een T-shirt met opgerolde mouwen. De schouders van de man waren in ieder geval zichtbaar. Verder droeg hij een opvallende bril met smalle glazen en een breed donker montuur en donkere stangen.

Als mensen denken deze mannen in de bewuste nacht of op een ander tijdstip ergens te hebben gezien of weten of vermoeden wie dit zijn, dan worden ze verzocht contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844.

Anonieme meldingen kunnen ook worden doorgegeven via de Meld Misdaad Anoniem lijn; 0800-7000
Provincie:
Tag(s):