maandag, 24. juli 2006 - 9:19

Politie pakt vier pedoseksuelen op

Amsterdam

Afgelopen maanden heeft de politie van Amsterdam vier verdachten, in de leeftijd van 55 tot 68 jaar oud, aangehouden in verband met seksueel misbruik van minderjarige jongens. Onder supervisie van een officier van justitie van het parket Amsterdam, startten rechercheurs van Bureau Zedenpolitie Amsterdam een onderzoek in verband met seksueel misbruik door een 55-jarige man.

In de periode 1987 tot 1991, vergreep de man zich aan slachtoffertjes in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. Dit laat de politie maandag weten.

Deze bewuste verdachte woonde in die periode in een woning aan het Leusdenhof in Amsterdam-Zuidoost. Later heeft hij ook in de Borneostraat gewoond. De door de rechercheurs gezochte man bleek niet meer in Amsterdam te vertoeven. Na uitgebreid onderzoek werd de man uiteindelijk in Portugal getraceerd. De verdachte bleek al sinds 1997 te zijn uitgeweken naar dit land.

In 1984 is de verdachte in Amsterdam-Zuidoost komen wonen, vermoedelijk omdat hij in USA werd gezocht wegens het plegen van soortgelijke delicten met kinderen. In maart 2006 kon de man door de Portugese politie worden aangehouden. Na deze aanhouding deed ook de zoon van de verdachte aangifte tegen hem en een aantal Amerikaanse vrienden van de verdachte.

De zaak werd hierdoor nog complexer en verder uitgebreid hetgeen resulteerde in nog drie aanhoudingen. Alles wijst erop dat er sprake is van een netwerk. Alle verdachten zijn specialisten in het gebruik van de computer.

Alle mannen, met de Amerikaanse nationaliteit, zijn inmiddels in bewaring gesteld. Het rechercheteam heeft het vermoeden dat er meer slachtoffertjes zijn dan de vier die aangifte hebben gedaan. Het onderzoeksteam is nog drukdoende om nader onderzoek in te stellen. De politie verzoekt mensen, die slachtoffer zijn geweest, contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):