donderdag, 12. oktober 2006 - 13:00

Politie probeert kosten op verdachte te verhalen

Rijssen

De politie Twente gaat via een civiele procedure proberen om de door haar gemaakte kosten te verhalen op een verdachte die op 4 september een valse aangifte heeft gedaan. Door de valse aangifte moest door de politie erg veel nodeloze tijd in het onderzoek worden gestopt.

De verdachte, een 36-jarige man uit Rijssen, deed aangifte van diefstal van zijn snorfiets. Al snel werd tijdens het onderzoek duidelijk, dat de bewuste snorfiets nu op naam stond van een 16-jarig meisje uit Apeldoorn. Zij werd gehoord en het bleek dat zij te goeder trouw deze snorfiets via internet had gekocht van een 27-jarige plaatsgenoot. Deze verklaarde op zijn beurt dat ook hij de snorfiets, samen met een andere bromfiets, via Marktplaats had gekocht van iemand uit Vroomshoop.
Deze man uit Vroomshoop, een 53-jarige, werd ook gehoord en ook daarbij bleek al snel dat ook hij volledig te goeder trouw is geweest. Ook hij verklaarde de snorfiets via Marktplaats.nl te hebben gekocht van de 36-jarige Rijssenaar.
Hierop werd de 36-jarige aan het bureau ontboden waar zijn status van aangever al snel veranderde in die van verdachte.

Hij bekende een valse aangifte te hebben gedaan omdat hij de snorfiets niet uit de verzekering kon halen omdat hij van de verkoop geen vrijwaringbewijs kon overleggen. Dit lukte wel nadat hij aangifte van diefstal had gedaan.

Omdat de politie behoorlijk veel tijd in dit onderzoek heeft gestoken, spant zij nu een civiele procedure tegen de verdachte aan. Op deze manier probeert zij de gemaakte kosten op de 36-jarige verdachte te verhalen.
Provincie:
Tag(s):