dinsdag, 12. september 2006 - 21:39

Politie raakt 1235 aangiftes kwijt

Breda

Afgelopen maandag is de politie Nederland door een computerstoring, 1235 internetaangiftes verloren. De storing werd veroorzaakt door een defecte firewall, zo laat de politie dinsdag weten. De 1235 verloren internetaangiftes zijn ingediend in de periode van vrijdag 8 september tot en met maandag 11 september, 11.00 uur, met uitzondering van het zogenoemde 'internetaangifte-nummer'.

Dit nummer, dat direct na de aangifte op het scherm van de aangever verschijnt is wel bewaard gebleven. Een bevestigingsmail waarin dit nummer normaal gesproken wordt vermeld kon door deze storing niet worden verstuurd.

De storing is niet van toepassing op de aangiftes die betrekking hebben op een incident in de politieregio's Amsterdam-Amstelland en Rotterdam-Rijnmond.

Mensen die in genoemde storingsperiode via internet aangifte hebben gedaan, kunnen telefonisch contact opnemen met de politie via het landelijke telefoonnummer politie 0900-8844.

Op basis van het aangifte-identificatienummer kan men daar vertellen of de betreffende aangifte al dan niet verloren is gegaan. Wanneer dat wel het geval blijkt te zijn, dan wordt u verzocht opnieuw aangifte te doen. Politie Nederland maakt op korte termijn een analyse van het probleem en zal maatregelen treffen ter voorkoming daarvan.
Categorie:
Tag(s):