vrijdag, 10. februari 2006 - 10:44

Politie redt bewoners uit brandend huis

Leusden

In de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 februari heeft brand gewoed in een woning. Rond 01.25 uur kregen de politie en brandweer de melding van een brand in een woning aan de Parelduiker. De bewoners zouden zich nog in het pand bevinden en zouden door de rookontwikkeling het huis niet uit kunnen. Ter plaatse zagen politiemensen dat de brand op de begane grond woedde en dat de beide bewoners zich op de eerste verdieping bevonden. Via een geopend raam gaven de bewoners aan door de rookontwikkeling niet naar beneden te kunnen.

Politiemensen zijn naar de achterzijde van de woning gerend en hebben een ladder uit de tuin van een buurman gehaald. Deze zetten zij aan de achterzijde tegen de eerste verdieping van de woning, waardoor de zich in het nauw bevindende bewoners via de ladder het pand konden verlaten.De bewoners liepen geen letsel op.

Vlak nadat de bewoners uit het pand waren, arriveerde de brandweer. De brand was snel onder controle en bleek in de keuken te hebben gewoed. Buiten brandschade liep het pand ook waterschade op door een gesprongen waterleiding. De stichting Salvage heeft de zorg voor de bewoners overgenomen.
Provincie:
Tag(s):