woensdag, 19. juli 2006 - 14:01

Politie rolt professionele dievenbende op

Dokkum

De politie heeft met de aanhouding van een 22-jarige inwoner van Twijzelerheide en een 21- jarige inwoner van Zwaagwesteinde een groot aantal diefstallen opgelost. Op dinsdag 30 mei werden de twee aangehouden nadat ze een gasfles bij een bedrijf aan de Betterwird in Dokkum hadden gestolen. De verdachten werden ingesloten, waarna ze uitgebreid zijn gehoord. Bij de verdachten werden een groot aantal gestolen goederen aangetroffen.

Deze goederen bestonden uit twee boten, twee rubberboten, twee brandstoftanks, twee buitenboordmotoren, vier gascilinders, een aantal kettingen, een trilplaat, een gaskachel en een vacuumpomp. In totaal zijn 21 aangiftes onderzocht. De aangetroffen goederen zijn inmiddels weer teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren.

De mannen waren onder andere actief in Grou, Leeuwarden, Burgum, Zwaagwesteinde, Dokkum en Kollum. Door de verdachten werden de gestolen goederen onder andere via internet te koop aangeboden en verkocht. Op deze manier voorzagen de mannen in hun levensonderhoud. De 21-jarige man uit Zwaagwesteinde is na verhoor in vrijheid gesteld in afwachting van verdere vervolging. De 22-jarige man uit Twijzelerheide zit nog vast.
Provincie:
Tag(s):