woensdag, 9. augustus 2006 - 12:42

Politie schiet 2 schapen af

Leeuwarden

De politie heeft dinsdagochtend op De Hendrik Algraweg twee schapen moeten afmaken die de verkeersveiligheid in gevaar brachten.

Rond 8.00 uur kreeg de politie een melding dat er twee schapen langs de weg liepen. Enkele agenten en een medewerker van Rijkswaterstaat probeerden de schapen te vangen. Ondanks verwoede pogingen lukte dit niet.Toen één van de schapen de weg opliep ontstond er een aanrijding. Een 42-jarige automobilist uit Winsum (Fr.) remde af om zo een aanrijding met het schaap te voorkomen. Een 23-jarige automobilist uit Schagerbrug zag dit te laat en reed tegen de achterkant van de auto van de inwoner van Winsum.

De weg werd tijdelijk afgezet en agenten probeerden de schapen te vangen. Omdat dit niet lukte is in overleg met een hondengeleider van de politie Fryslân besloten om de twee schapen af te maken om aan de gevaarlijke verkeerssituatie een einde te maken.

De politie zegt dat gezien de dikte van de vacht van de schapen het niet mogelijk was om ze te verdoven. Ook zou de uitwerking van de verdoving te lang duren, waardoor de schapen alsnog de weg op zouden kunnen gaan. Een destructiebedrijf voerde de twee schapen af. De politie gaat nog in gesprek met de eigenaar van de schapen.
Provincie:
Tag(s):