zondag, 19. maart 2006 - 9:32

Politie schiet man dood

Nijkerkerveen

In Nijkerkerveen is zondagochtend een 49-jarige man uit die plaats doodgeschoten door een politieagent. Hij bedreigde buurtbewoners en politieagenten met een vuurwapen. Het wapen van de man bleek uiteindelijk geen echt wapen te zijn, zo meldt persofficier van justitie mevrouw De Weert.

De man stond in de Dirk Ruitenbeekstraat en bedreigde daar mensen met het vuurwapen. Toen de politie ter plaatse kwam, verscheen de man ineens met het vuurwapen. In de confrontatie die volgde tussen de twee agenten en de man, verzochten de politieagenten de man zijn wapen te laten vallen. Hij gaf hieraan echter geen gehoor. Vervolgens werd er een gericht schot gelost op de man. De agenten en het medisch personeel hebben nog geprobeerd de man te reanimeren, maar hij overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Een eerste onderzoek heeft uitgewezen dat het vuurwapen van de man geen echt wapen was, maar 'niet van echt te onderscheiden', zo meldt de persofficier. Ook is niet duidelijk waarom de man in de straat anderen bedreigde met dit ‘vuurwapen’. De agent die het dodelijke schot heeft gelost, is inmiddels door de politie gehoord. Nadere details over het incident kunnen momenteel nog niet worden gemeld, aldus de persofficier.

Het onderzoek naar de feitelijke toedracht van het schietincident wordt uitgevoerd door de rijksrecherche, die direct na het incident ter plaatse kwam. De technische recherche van de politie in Gelderland-Zuid is bij het onderzoek betrokken en neemt het technisch onderzoek voor zijn rekening.

Het stoffelijk overschot is overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) in Rijswijk waar sectie zal worden verricht.
Provincie:
Tag(s):