woensdag, 8. maart 2006 - 15:33

Politie schiet op verdachten

Amsterdam

Woensdagmiddag werd op de Prinsengracht een agent geschept door een automobilist die een stopteken negeerde. De politieman wist met een noodsprong het vege lijf te redden en raakte slechts lichtgewond. Zijn collega loste een schot. Niemand raakte gewond. De automobilist ontkwam in eerste instantie, maar werd op de Weteringschans door een politieauto tot stoppen gedwongen.

Daar werden de bestuurder en een inzittende ingerekend. In tramlijn 10 werden twee personen ingerekend die samen met het gearresteerde tweetal uit de auto verdacht worden van een diefstal bij een juwelier op de Spiegelgracht.

Rond het middaguur stuitten agenten op een verdachte situatie, waarbij een aantal verdachten achterna werd gezeten door een winkelier. De dienders gingen er opaf, waarna de verdachten het hazenpad kozen. Zij stapten in een auto die op de Prinsengracht stond en gingen er vandoor.

Eén van de agenten stond voor de auto en gaf aan dat de bestuurder moest stoppen. Die gaf echter vol gas en reed op de agent in. Die wist zich met een noodsprong in veiligheid te brengen. De andere politieman loste een schot. Niemand raakte gewond. De automobilist liet zich door het schot niet stoppen.

Hij ging er vandoor en raakte op zijn vlucht een vrachtauto en een geparkeerde auto. Op de Weteringschans werd de auto door een politieauto tot stoppen gedwongen en werden de bestuurder en een inzittende ingerekend. Een alerte getuige gaf aan politiemensen door dat hij gezien had dat twee andere verdachten in tramlijn 10 waren gestapt. Daar werden ook zij ingerekend.

Het viertal is ingesloten en de recherche onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):