woensdag, 5. juli 2006 - 17:06

Politie slaat slag tijdens 'Het Groene Goud'

Regionaal

De politie heeft woensdag, op de eerste actiedag van het project ‘Het Groene Goud’, in Grubbenvorst, Horst en Gennep drie hennepkwekerijen opgerold. In alle gevallen werd de stroom illegaal afgetapt, waarop energiebedrijf Essent de stroom afsloot. Alle planten en de benodigde apparatuur zijn in beslag genomen, zo meldt de politie.

In Grubbenvorst werd in een loods aan de Meerlosebaan een professioneel ingerichte kwekerij met zo’n 1500 planten ontmanteld. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 45-jarige eigenaar.

Op de Zegersstraat in Horst trof de politie in een slaapkamer en in de kelder van een woning een kwekerij aan. De planten waren al geoogst, maar er werd nog wel 12 kilo henneptoppen gevonden. Verder lag er ook nog zo’n 50 gram amfetamine. De 35-jarige eigenaar krijgt een proces-verbaal.

Op de zolder van een woning aan de Havikstraat in Gennep trof de politie ook een geruimde kwekerij aan. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 42-jarige eigenaar.

Het project ‘Het Groene Goud’ is een samenwerkingsverband tussen energiebedrijf Essent, politie district Venray, LLTB, UWV, Openbaar Ministerie, 4 woningcorporaties, provincie Limburg en de gemeenten Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Meerlo-Wanssum, Mook & Middelaar, Sevenum en Venray.
Provincie:
Tag(s):