dinsdag, 10. oktober 2006 - 11:19

Politie start met fotoboek veelplegers

Amersfoort

De politie van het district Eemland zuid start op dinsdag 10 oktober met het verspreiden van een fotoboek met veelplegers onder de winkeliers van het St. Jorisplein in Amersfoort. In het fotoboek zijn afbeeldingen van veelplegers opgenomen die zich met regelmaat schuldig maken aan winkeldiefstal en voor het plegen van hun delicten de winkels in dit winkelgebied bezoeken.

Door middel van het fotoboek kan de winkelier een veelpleger sneller herkennen en hem actief begeleiden in zijn winkel. Door de veelpleger actief te benaderen en te vragen of men de persoon ergens mee kan helpen, kan een winkeldiefstal voorkomen worden. Wanneer de veelpleger zich schuldig maakt aan een winkeldiefstal wordt een winkelontzegging uitgereikt.

In de toekomst worden mogelijk ook collectieve winkelontzeggingen uitgegeven op het St. Jorisplein. Pleegt de betrokken persoon voor een tweede keer in 12 maanden een winkeldiefstal, in dezelfde of een andere winkel, dan kan een collectieve winkelontzegging volgen voor alle winkels op het St. Jorisplein. Voor het slagen van dit ontmoedigingsbeleid is het wel noodzakelijk dat de winkeliers onder elkaar informatie uitwisselen en dit registeren. Ook dient er altijd aangifte te zijn gedaan.
Provincie:
Tag(s):