zondag, 7. mei 2006 - 15:24

Politie tevreden over verloop Bevrijdingsfestival

Zwolle

Het Bevrijdingsfestival in Zwolle, op vrijdag 5 mei, is naar de mening van de politie goed verlopen. De politie maakte tijdens het festival voor het eerst gebruik van een rechtstreekse verbinding d.m.v. een straalzender. Deze zond beelden uit vanuit het centrum en vanaf het manifestatieterrein. Op deze manier hield de politie het publiek in de gaten en kon zo ook sneller ingrijpen bij incidenten. Tussen 12.00 en 24.00 uur werden, in relatie tot de massaliteit van het festival, slechts 5 mensen aangehouden voor drugsbezit(3x) en openbare dronkenschap(2x).

Na afloop van het festival begaf met publiek zich massaal naar de binnenstad. Dat leidde aan het eind van de avond en in de vroege uren van de zaterdagmorgen tot aanhouding van in totaal 23 mensen voor o.a.: vandalisme, eenvoudige mishandeling, wapen- en harddrugbezit, bedreiging, verstoring openbare orde en belediging van dienstdoende politiemensen.

De leeftijd van de verdachten varieerde tussen de 15- en 44-jaar. De meeste van hen waren afkomstig uit Zwolle. Onder hen waren 4 vrouwen. Zij zijn ingesloten en zullen na verhoor en het opmaken van een proces-verbaal in vrijheid worden gesteld.
Provincie:
Tag(s):