maandag, 17. juli 2006 - 8:31

Politie treedt op tegen disco-auto’s

Vlissingen

Vanwege de vele klachten van omwonenden en recreanten van de Boulevard in Vlissingen heeft de Zeeuwse politie het afgelopen weekend zo’n veertig bekeuringen uitgeschreven aan de eigenaren van zogenaamde ‘disco-auto’s’ en stuntende bromfietsers.

Een, tegenwoordig, normaal verschijnsel op de Boulevard in Vlissingen was dat er “disco-auto’s� rondjes reden waardoor zoveel geluid geproduceerd werd dat de glazen op de terrassen af en toe stonden te trillen. Ook werden er door bestuurders van bromfietsen bijvoorbeeld “wheelies� gemaakt en er werd veelvuldig zonder helm gereden.

Na voortdurend opwekken van ergernis bij de omwonenden en strandgasten werd bij de Zeeuwse politie een stroom aan klachten gemeld. Dit weekend is een actie op touw gezet met als resultaat dus veertig processen-verbaal die varieren in prijs van 75 tot 130 euro.

Een overtreder is nog in onzekerheid over de hoogte van zijn boete. Hij lag achterovergezakt in zijn, naar achteren geklapte, bestuurdersstoel en liet zijn linkerbeen nonchalant door het geopende portierraam naar buiten bungelen. Ook had deze mijnheer geen autogordel om.

Aangezien er in het verkeerswetboek geen dusdanige overtreding vermeld staat, wordt met de Officier van Justitie overlegd wat de hoogte van de bekeuring gaat worden. De automobilist in kwestie vond het allemaal maar grote onzin. Alle betrokkenen zijn gewaarschuwd dat, bij een volgende overtreding, er inbeslagname volgt van geluidsinstallatie danwel bromfiets. De Zeeuwse politie gaat deze controles dan ook vaker uitoefenen in de komende tijd.
Provincie:
Tag(s):