vrijdag, 12. mei 2006 - 14:27

Politie treft GHB grondstoffen aan in woning

Weert

In een woning aan de Dr. Nolensstraat in Weert heeft de politie donderdagochtend enkele tientallen liters grondstoffen en andere, nog onbekende vloeistoffen aangetroffen. Zij zijn geschikt voor het vervaardigen van de GHB drug. Een 24-jarige man uit Weert is verhoord op verdenking van betrokkenheid. Dit maakte de politie vandaag bekend.

Daarnaast werd ongeveer 10 liter vloeistof aangetroffen, dat vermoedelijk GHB is. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de stoffen om te achterhalen wat de juiste samenstelling is. Alle gevonden spullen zijn in beslag genomen.

De politie heeft de woning doorzocht naar aanleiding van binnengekomen informatie die het vermoeden versterkte dat er in de betreffende woning spullen voor het vervaardigen van GHB aangetroffen zouden worden. GHB is bekend vanwege het feit dat het in drankjes wordt gedaan. Hierdoor raken mensen vervolgens zodanig weerloos en onder invloed dat ze gemakkelijk sexueel misbruikt kunnen worden. Te hoge concentraties leidem uiteindelijk tot de dood.
Provincie:
Tag(s):