dinsdag, 13. juni 2006 - 18:23

Politie Twente lost tientallen bedrijfsinbraken op

Almelo

Een onderzoeksteam van de politie in Almelo heeft afgelopen week vijf Almeloërs aangehouden naar aanleiding van een groot aantal bedrijfsinbraken in Almelo en omgeving. De mannen worden verdacht van diefstal en heling van tientallen TFT-schermen en computers. De totale omvang van de buit, los van de ontstane bedrijfsschade, wordt geschat op zo’n 50.000 euro.

Onderzoek wees uit dat drie van de verdachten, in de leeftijd van 20,30 en 34 jaar, vanaf juli 2005 tot afgelopen mei bij tenminste 50 bedrijfspanden op bedrijventerreinen in Almelo, Wierden, Nijverdal en Vriezenveen ruiten hebben ingegooid om apparatuur te kunnen stelen. De twee anderen mannen, van 27 en 38 jaar worden verdacht van heling.
De schermen werden voornamelijk via internet verkocht. De 34-jarige, die bij de politie bekend staat als veelpleger, kon middels DNA-sporen ook in verband worden gebracht met een woninginbraak afgelopen februari aan de Houtsnip in Almelo.

De vijf verdachten opereerden in principe onafhankelijk van elkaar. Zij zitten allen nog vast in afwachting van verantwoording voor de rechter. De politie sluit meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.
Provincie:
Tag(s):