zondag, 7. mei 2006 - 22:30

Politie verricht 30 aanhoudingen Ajax-PSV

Rotterdam

De finalewedstrijd van de Gatorade-cup tussen Ajax en PSV, die zondagmiddag in de kuip werd gespeeld, is goed verlopen.
De politie Rotterdam - Rijnmond is tevreden over de maatregelen die zijn genomen om deze belangrijke voetbalwedstrijd een veilig en sportief verloop te geven. De supportersscheiding heeft goed gefunctioneerd.

De wedstrijd is door ongeveer 30.000 mensen bezocht. Bij het stadion arriveerden zondagmiddag vanuit Amsterdam 8 combitreinen en ongeveer 80 combibussen. Uit Eindhoven kwamen ongeveer 7000 supporters met ongeveer 130 combibussen.

In een trein uit Amsterdam zijn tijdens de reis vernielingen aangericht. Bij aankomst in Rotterdam zijn 21 Ajax - supporters aangehouden. Uit het onderzoek kon hun individuele betrokkenheid niet direct blijken en daarom wordt er een nader onderzoek ingesteld. Na vaststelling van hun identiteit zijn ze heengezonden. Verder deden zich voor, tijdens en na de wedstrijd geen opvallende incidenten voor.

Er zijn dertig mensen aangehouden voor onder andere: baldadigheid, belediging, vuurwerk gooien en vernieling. In het centrum van de stad was het in de middag gezellig druk en deden zich geen incidenten voor. Na de wedstrijd verliet iedereen op ordelijke wijze het stadion en vertrokken de Ajax- en PSV-supporters met het georganiseerd vervoer.
Provincie:
Tag(s):