woensdag, 28. juni 2006 - 10:47

Politie verwacht topdrukte tijdens Tour in Valkenburg

Valkenburg

De politie verwacht dinsdag 4 juli topdrukte als de Tourkaravaan in Valkenburg neerstrijkt. “Op tijd je plek zoeken�, is het advies van Politie Limburg Zuid, zo meldt het korps vandaag. De politie is er in ieder geval klaar voor. Het Nederlands Kampioenschap afgelopen zondag in Maastricht was een prima ‘generale’ en alle voorbereidingen zijn getroffen om de wielerfan in de gelegenheid te stellen van een mooi dagje Tour de France te genieten.

Het betekent volgens de politie dat de bezoekers voor komende dinsdag er goed aan doen van te voren te bepalen waar ze de renners aan zich voorbij willen zien trekken. Op www.valkenburg.nl, site Tour de France, is er een button ‘bereikbaarheid’. Daar zijn de punten te zien waar de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is bij de uitgekozen plek. Tevens moet de bezoeker de informatie op de aanwezige lichtkranten in de gaten houden en volgen.

Het is overigens niet mogelijk dat toeschouwers van A naar B gaan om de karavaan twee keer te zien. Omdat bezoekers lang op dezelfde plaats zullen moeten staan, is het raadzaam om eventueel te gebruiken medicijnen mee te nemen. Bovendien, mocht het echt warm worden, worden beschermende maatregelen aangeraden, zoals het bij de hand hebben van zonnebrand en voldoende eten en drinken.

Als extra service is er een groot parkeerterrein bij het Maastrichtse congrescentrum Mecc. Dat ligt op loopafstand van het Station Randwijck. Per trein ben je dan in dik tien minuten in hartje Valkenburg. Naast een van te voren gekozen stek langs het parcours is het volgens de politie zeker niet overdreven om op tijd te komen. Vol = vol moet worden gehanteerd. Wie te laat komt, kan de aankomst in Valkenburg dan helaas alleen nog maar op de televisie zien.

Valkenburg, Gulpen-Wittem, Margraten en Voerendaal, de gemeenten die door de renners worden doorkruist, hebben een gemeenschappelijk informatienummer (043-6043184) voor iedereen die vragen heeft omtrent de verkeersmaatregelen, bereikbaarheid, enzovoorts. Ook is het handig om op de dag zelf de nieuwsberichten op de regionale zender L1 ( FM 95.3) te volgen.
Provincie:
Tag(s):