vrijdag, 5. mei 2006 - 17:33

Politie vist inbreker uit vijver

Harlingen

Twee inbrekende Harlingers, van 49 en 42 jaar, zijn op woensdagochtend op heterdaad betrapt. Omstreeks 2.20 uur meldde een getuige dat hij verdachte bewegingen zag bij een woning aan de Zeemunnik. De bewoners van dit huis zouden op vakantie zijn.

Toen de politie de Zeemunnik op reed zagen ze een man vluchten richting een tuin van een woning. Na een korte achtervolging werd deze man aangetroffen in een vijver van een tuin. Hij had zijn poging om aan de politie te ontkomen gestaakt. In dezelfde tuin bleek ook de tweede verdachte zich schuil te houden. Ook hij werd aangehouden. De verdachten werden voor nader onderzoek ingesloten.

Bij de eerst genoemde woning werd een vernielde ruit aangetroffen. Kennelijk hadden ze op deze manier ingebroken. Buiten stonden diverse goederen, waaronder een videorecorder, klok en computer, klaar om mee genomen te worden. In de tuin van de woning werden twee grote tassen en mobiele zonnebank aangetroffen. In de auto van de verdachten werd inbrekerswerktuig aangetroffen. De auto werd door de politie in beslaggenomen.
Provincie:
Tag(s):