donderdag, 7. september 2006 - 11:12

Politie vraagt hulp van inwoners

Veenendaal

De politie vraagt de inwoners van Veenendaal om extra alert te zijn om zodoende het aantal vernielingen in de stad tegen te gaan. Afgelopen weken vonden er in het weekend regelmatig vernielingen plaats. Ruiten van auto’s en bushokjes werden ingegooid en auto’s bekrast. De politie deed verschillende getuigenoproepen maar helaas ontving zij onvoldoende bruikbare informatie. De politie vermoedt dat het om een aantal jongeren gaat, die in het weekend na het uitgaan de vernielingen plegen. Het vermoeden bestaat ook dat de dader(s) alleen of in tweetallen de vernielingen plegen.

Het tegengaan van de vernielingen en het aanhouden van de verdachten heeft hoge prioriteit. Afgelopen tijd werd door de politie al extra toezicht gehouden en ook waren er speciale postacties, echter zonder resultaat.

De politie vraagt nu de inwoners van Veenendaal, en met name de bewoners rond het centrum, om komend weekend extra alert te zijn. Hoort u rumoer op straat, ziet u een groepje jongeren en vertrouwt u de situatie niet, onthoudt dan goed de uiterlijke kenmerken en signalementen (voertuigen en kleding) en bel direct de politie via 112.

Aan ouders vraagt de politie dit probleem bij hun kinderen onder de aandacht te brengen. Wellicht zijn zij getuige (geweest) of hebben zelf aan de vernielingen deelgenomen.
Provincie:
Tag(s):